Aanbod 8erlijk management & Zombiebusiness

18,35 (excl. btw)

Aanbod: € 19 ipv € 45 (incl BTW)

8erlijk management: ‘Alles moet anders!’ roepen managers in hun organisatie. Dat ze de zaken zelf ook anders moeten aanpakken, komt echter niet ter sprake.

Zombiebusiness: Pas op voor de levende doden in uw organisatie. Het zijn die dingen waarvan iedereen weet dat ze niets bijdragen, of integendeel: waarvan niemand weet waarom ze er nog steeds zijn. Ze verpesten uw werkplezier en uw productiviteit.


Category


Share
Description

8erlijk Management: ‘Alles moet anders!’ roepen managers in hun organisatie. Dat ze de zaken zelf ook anders moeten aanpakken, komt echter niet ter sprake.
Ten onrechte, schrijft Guido Thys: de voorbije jaren is management geëvolueerd van de oplossing voor problemen naar de oorzaak ervan. Managen is bijgevolg een klotejob geworden: managers zijn nergens populair, de werkdruk is enorm, stress en burn-outs tieren welig.
In dit boek maakt Guido Thys een vernietigende analyse van het fenomeen ‘management’. Betekent dit dat alle managers dus linea recta de laan uit moeten? Nee! roept hij resoluut uit: organisaties hebben kaders, leiderschap en gezond verstand nodig. Niemand kan deze rol beter op zich nemen dan de managers van nu.
Die moeten dan wel hun insteek en werkzaamheden durven omgooien en dit niet enkel van hun medewerkers verwachten. Niemand ontsnapt immers aan de 21ste eeuw.

Zombiebusiness: Pas op voor de levende doden in uw organisatie. Het zijn die dingen waarvan iedereen weet dat ze niets bijdragen, of integendeel: waarvan niemand weet waarom ze er nog steeds zijn. Ze verpesten uw werkplezier en uw productiviteit. Door deze zombies bent u altijd druk met vergaderen, administratieve werkzaamheden, het oliën van vastgeroeste businessmodellen, op te boksen tegen ivoren torens en hokjesgeest en het blussen van brandjes die veroorzaakt worden door onproductieve processen en automatisering.

Guido Thys is notoir dwarsdenker, hij neemt ook niets voor vanzelfsprekend. ‘Alles is contingent: het is zo, maar het had net zo goed anders kunnen zijn’ is een van zijn favoriete uitspraken.
Hij gooit zijn dertig jaar ervaring, gesprekken met duizenden managers en zijn encyclopedische bedrijfskundige kennis in de strijd om haarfijn te analyseren waar management de fout in gaat. Er blijken uiteindelijk niet minder dan 8 gebieden te zijn waarop toekomstige leiders het roer kunnen omgooien.
De alternatieven zijn simpel en vaak al lang bekend. Ze passeren een voor een de revue en met het bijbehorende denkboek kan de lezer zelf aan de slag.

Guido Thys is auteur van 20 boeken en met meer dan 2.500 presentaties een van de minst gevraagde sprekers van Nederland.

Additional information
Weight 0,86 kg
Dimensions 30 × 20 × 4,2 cm

Privacy Preference Center